26 Şubat 2019
Galeri 5 yeni internet sitesi tasarımıyla yayında-Galeri 5 is now online with its new website design

Galeri 5’in yeni internet sitesi yayında

2010 yılında, sanatı ve genç sanatçıları desteklemek amacıyla, Ümraniye’de yer alan Anel İş Merkezi’nin girişinde, Anel Grup Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Çelikel tarafından kurulan Galeri 5’in yenilenen internet sitesi yayında.  Geçmişten bugüne Galeri 5’te düzenlenen çok sayıda sergi bilgilerini, eser görsellerini, sanatçıların tanıtıcı bilgilerini ve sergilerin / eserlerin hikayelerini barındıran yeni internet sitesi, yalın çizgileri ile dikkat çekiyor.

Keşfetmek için tıklayın: www.galeri5.com

Galeri 5 Hakkında

Sanatsever iş adamı Rıdvan Çelikel tarafından bir sosyal sorumluluk projesi olarak planlanan Galeri 5, bu doğrultuda,  sanatı desteklemek ve genç sanatçılara, eserlerini sergileyerek kendilerini gösterebilecekleri ve sanatseverlerle buluşabilecekleri, kendi gelişimlerine katkı sağlayabilecek bir alan yaratmak amacıyla 2010 yılında kuruldu. Ulusal ve uluslararası genç sanatçıları, çeşitli sanat dallarından eserler sunan solo veya karma sergileri sanatseverlerle buluşturan galeri, Anel İş Merkezi’nin girişinde açık bir sergi alanı şeklinde yer alıyor. Bugüne dek 300’e yakın sanatçıya ev sahipliği yapan Galeri 5’te, görsel sanatçı ve sanat danışmanı Gizem Karakaş’ın yönetiminde, yıllık bir plan çerçevesinde çeşitli sanat dallarında solo veya karma sergiler düzenleniyor. Ayrıca, sergilerin yapısına uygun şekilde düzenlenen açılış / kapanış etkinlikleri, söyleşiler, atölye çalışmaları ve benzer faaliyetler ile sanatçılara ve sanatseverlerle daha yoğun bir etkileşim ortamı yaratıyor.

Galeri 5’te sadece görsel alanda değil, işitsel alanda da ilgi çekici sanatsal çalışmalar yürütülüyor. Sergilerin yanı sıra, üniversitelerin müzik bölümlerinde okuyan veya mezun genç müzisyenler her hafta Pazartesi sabahları canlı müzik dinletileri gerçekleştiriyorlar. Dinletilerle iş merkezi çalışanları haftaya daha keyifli başlarken, sanata ve genç sanatçılara bu yönden de katkı sağlanıyor. Ayrıca, zaman zaman ulusal ve uluslararası sanatçıların müzik dinletileri de galeri alanında düzenleniyor.

İş Hayatının Sanatla Buluştuğu Yer

Ümraniye’de Anel iş merkezinin girişinde yer alan bu açık galeri alanı, iş hayatının yoğun koşuşturmacasında bizleri biraz olsun günün stresinden uzaklaşmaya, farklı şeyleri deneyimlemeye davet ediyor.  Sergiler haftanın her günü 08:00 – 20:00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

Adres : Saray Mahallesi, Site Yolu Caddesi. No:5 Ümraniye / İstanbul